ru | en | fi
tausta
Visit Hamina / Nähtävyydet / Kirkot ja hautausmaat

Kirkot ja hautausmaat

 


Johanneksen kirkko

 

 

 

 

Luterilaisen seurakunnan uusklassinen kirkko noudattelee kreikkalaisen temppelin muotoja. Kirkko on rakennettu 1843, ja sen on suunnitellut Carl Ludvig Engel.

Paikalla aiemmin sijainneessa linnoituksen komendantin virka-asunnossa asuivat ja allekirjoittivat rauhansopimuksen Haminan rauhan venäläiset neuvottelijat. Tapahtumasta on muistokivi kirkon kupeella.

   

Raatihuoneentori 10
49400 Hamina

 

Kartta

 


Marian kirkko

 

 

 

 

 

Pyhälle Marialle omistettu keskiaikainen kivikirkko, joka on Kymenlaakson vanhin rakennus. Keskiaikainen kivikirkko lienee rakennettu nykyiselle paikalleen ennen vuotta 1396. Uusklassinen ulkoasu on Carl Ludvig Engelin käsialaa 1820-luvun korjaustöistä. Keskiaikaisista maalauksista on jäljellä vihkiristi itäisellä ulkoseinällä. Museohuoneessa esitellään kirkollista elämää 1700-luvulta alkaen.

   

Pikkuympyräkatu 34
49400 Hamina

 

Kartta

 


Pyhien apostolien Pietarin ja

Paavalin ortodoksinen kirkko

 

 

Harvinainen, uusklassinen, bysanttilaisia muotoja mukaileva pyörötemppeli, joka on italialais-ranskalaisen arkkitehti Louis Viscontin tyyliä. Hänen käsialaansa on myös mm. Napoleonin hautamuistomerkki Pariisissa. Kirkko on rakennettu 1837.

   

Raatihuoneentori 2
49400 Hamina

 

Aukioloajat:
6.6.-28.8.2017
ti-su 12-16

Kartta

 


Hietakylän hautausmaa

 

Jo vuonna 1773 perustettiin hautausmaa linnoituksen muurien ulkopuolelle meren rantaan. Varhaisimmat säilyneet muistomerkit ovat Suomen sodan päättymisen ajalta, vuodelta 1809. Nykyään hautausmaalla on myös uurnalehto.

   

Laivasillankatu 6
49400 Hamina

Kartta

 


Ortodoksinen hautausmaa

 

1700-luvulla perustettu ortodoksinen hautausmaa. Hautausmaa-alueen koillispuolella sijaitsee pieni Nikolai I:n sotilaiden juutalainen hautausmaa.

 

   

Hirveläntie 22
49400 Pampyöli, Hamina

Kartta